Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ελληνοαυστραλός βασιλιάς των σκόρδων, Νίκος Διαμαντόπουλος

Με το χειμώνα να δείχνει τα δόντια του στη Μελβούρνη και την εποχική γρίπη να εξαπλώνεται, τα χάπια, τα σιρόπια για το βήχα και οι καραμέλες για τον λαιμό εξαφανίζονται από τα ράφια των καταστημάτων. Ο Νίκος Διαμαντόπουλος, όμως, πρώην φαρμακοποιός και τώρα μεγάλος παραγωγός σκόρδων, θεωρεί ότι τα οφέλη του σκόρδου στην υγεία είναι πολλά.

Ο κ. Διαμαντόπουλος είναι γενικός διευθυντής των Αυστραλών Παραγωγών Σκόρδου με έδρα τη Mildura. Ανέκαθεν είχε πάθος για την αγροτική ζωή αν και σπούδασε Μαθηματικά και Χημεία.

«Όταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω χτίστης και αγρότης και καθώς η μητέρα μου ήταν φανατική με τον κήπο πάντοτε είχαμε τα δικά μας λαχανικά στην πίσω αυλή», λέει ο κ. Διαμαντόπουλος στην ομογενειακή εφημερίδα τον «Νέο Κόσμο».

Το πάθος του έγινε επάγγελμα μιας και ήθελε να εξερευνήσει τον κόσμο των σκόρδων.

«Ήθελα να ασχοληθώ με τη γεωργία και το εμπόριο, αλλά δεν ήθελα να ανταγωνιστώ άλλους του χώρου, οπότε με μία έρευνα που έκανα διαπίστωσα ότι κανείς δεν δραστηριοποιείται επιχειρηματικά με την καλλιέργεια και παραγωγή σκόρδου στην Αυστραλία αφού το 95% των σκόρδων ήταν εισαγόμενα» λέει χαρακτηριστικά. Τραγική διαπίστωση, επίσης, με βάση την έρευνά του ήταν ότι οι σπόροι που χρησιμοποιούνταν έως τότε στην Αυστραλία ήταν γεμάτοι αρρώστιες και ιούς. Ο ίδιος θεωρεί ότι το σκόρδο έχει πολλαπλά οφέλη στην υγεία καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού που καταπολέμα τα κρυολογήματα και, επίσης, αντιστέκεται στον κορονοϊό.

«Συνεργαστήκαμε με το Ινστιτούτο Peter Doherty που ερευνά θέματα Λοιμώξεων και Ανοσίας και τους ζητήσαμε να ελέγξουν τις διαφορετικές μας ποικιλίες σκόρδων και τα οφέλη τους στην υγεία, εξετάζοντας τα δείγματα που φτιάξαμε με τη μέθοδο της εξαγωγής ώστε να δούμε ποιο συγκεκριμένο είδος έχει τα καλύτερα αποτελέσματα ενάντια στην γρίπη Α και τον κορονοϊό. Οι αναλύσεις του Ινστιτούτου έδειξαν ότι τρεις από τις ποικιλίες μας και ιδιαίτερα μία συγκεκριμένα έδειξε 99.9% αντιμικροβιακές ιδιότητες κάτι που συνέπιπτε και με τις δικές μας αναλύσεις» ανέφερε.

Ο ίδιος σχετικά με αυτή του την ενασχόληση, θεωρεί ότι είναι επιτυχία το γεγονός ότι κατάφερε να τροφοδοτεί με σκόρδα την αγορά της Αυστραλίας όλο το χρόνο και να αντικατασταθούν τα εισαγόμενα σκόρδα στα μεγάλα σουπερμάρκετ με εγχώρια σκόρδα.

Πηγή: neoskosmos

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More