Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Εργκίν Αταμάν υποδέχθηκε τον Ταγίπ Ερντογάν στην τουρκική πρεσβεία – «Ίσως και φιλικό μπάσκετ με την Ελλάδα τον Απρίλιο στην Άγκυρα»

Στην Τουρκική πρεσβεία το απόγευμα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με μέλη της αποκαλούμενης Συμβουλευτικής Επιτροπής που λειτουργεί στη Θράκη.

Eνδιαφέρον παρουσιάζει το ότι όταν πήγε να μπει στην πρεσβεία ο Τούρκος πρόεδρος, κατέβηκε ο προπονητής μπάσκετ της ομάδας του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν. Ένας άνθρωπος που είναι πολύ αγαπητός στην τουρκική κοινωνία και γνωρίζει και τον Ταγίπ Ερντογάν εδώ και πολλά χρόνια.

Και οι δύο άνδρες μίλησαν αρκετή ώρα στο πεζοδρόμιο. Είχαν μια θερμή συνομιλία. Όταν έφυγε ο κ. Αταμάν από την πρεσβεία μας είπε ότι πράγματι ήπιαν καφέ με τον Τούρκο πρόεδρο και μάλιστα του είπε -αστειευόμενος- ότι τον Απρίλιο -όταν και θα ταξιδέψει ο Έλληνας πρωθυπουργός στην Τουρκία- ενδεχομένως να διοργανωθεί και ένα φιλικό παιχνίδι μπάσκετ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν προέρχεται από τον χώρο του αθλητισμού, ήταν πρώην ποδοσφαιριστής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης, ασχολείται με τα σπορ, παίζει και μπάσκετ.

Αυτό πλαισιώνει και το θετικό κλίμα που φάνηκε από την πρώτη στιγμή των επαφών του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα τόσο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όσο και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ακόμα πιο ειδικά στις δηλώσεις μετά από τη συζήτηση των δύο ανδρών.

Ρεπορτάζ ΕΡΤ: Πιέρρος Τζανετάκος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More