Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΕΣΔΕΠ-ΑΠΘ κατά της προοπτικής ίδρυσης Μη Κρατικών Πανεπιστημίων και υπέρ των φοιτητικών κινητοποιήσεων

Την αντίθεσή του στο προαναγγελθέν σχέδιο νόμου για τη λειτουργία Μη Κερδοσκοπικών Μη Κρατικών Πανεπιστημίων εκφράζει ο Ενιαίος Σύλλογος Μελών ΔΕΠ (ΕΣΔΕΠ) του ΑΠΘ.

Μέλη της διοίκησης του Συλλόγου παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη γενική του συνέλευση, καλώντας σε αγωνιστική δράση την πανεπιστημιακή κοινότητα, ενώ εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις φοιτητικές κινητοποιήσεις, τονίζοντας σε ό,τι αφορά την προοπτική συνέχισης των καταλήψεων, που υπάρχουν σήμερα σε πολλά τμήματα του πανεπιστημίου, πως «η εξεταστική περίοδος μπορεί να μετατεθεί, ώστε να μη χαθεί και αυτό θα διεκδικήσει ο ΕΣΔΕΠ-ΑΠΘ από τις πρυτανικές αρχές».

«Κανείς δεν είναι ευτυχισμένος στο πανεπιστήμιο όταν διακόπτεται η διδακτική, ερευνητική και διοικητική λειτουργία του, για να εγγυηθούμε όμως αυτή τη λειτουργία βρισκόμαστε σε μία περίοδο κινητοποιήσεων ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΔΕΠ-ΑΠΘ αν. καθηγητής Γιώργος Αγγελόπουλος σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση μιλώντας για ελεύθερα πανεπιστήμια, ουσιαστικά αναφέρεται «σε κερδοσκοπικά ιδιωτικά ιδρύματα παροχής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πολύ χαμηλής ποιότητας, μια αγοραία επαιτεία πτυχίων», ενώ «το διακύβευμα δεν αφορά τα λεγόμενα ελεύθερα πανεπιστήμια, αλλά τη μείωση ανθρώπινων, υλικών και χρηματοδοτοτικών πόρων των ελληνικών πανεπιστημίων».

«Ο ΕΣΔΕΠ στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τον μαζικό και συντονισμένο αγώνα των φοιτητών μας θεωρώντας τον έναν δίκαιο αγώνα για το παρόν και το μέλλον τους, ξεκαθαρίζοντας ότι δε θα ανεχθεί ούτε σχέδια καταστολής των φοιτητικών κινητοποιήσεων, ούτε σχέδια τρομοκράτησης των φοιτητών μας με εκβιασμούς περί χαμένων εξαμήνων ή χαμένης εξεταστικής», σημείωσε ο γραμματέας του Συλλόγου, αν. καθηγητής Ηλίας Κονδύλης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More