Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ζελένσκι θα απευθυνθεί στους υπουργούς αθλητισμού για το σχέδιο της ΔΟΕ για τη Ρωσία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται να καταγγείλει την Παρασκευή την πιθανή συμμετοχή Ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια μιας εικονικής συνόδου κορυφής των υπουργών αθλητισμού υπό την προεδρία του Λονδίνου.

Ο Ζελένσκι, ο οποίος επισκέφθηκε το Λονδίνο την Τετάρτη, θα απευθύνει εναρκτήρια ομιλία μέσω βιντεοσύνδεσης, όπου αναμένεται να επαναλάβει την αντίθεσή του στη συμμετοχή των αθλητών μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα του, όπως μετέδωσε η βρετανική Press Association.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) εξετάζει τρόπους για να επιτρέψει στους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να αγωνιστούν ως ουδέτεροι.

Η Ουκρανία έχει απειλήσει να μποϊκοτάρει τους Αγώνες αν συμβεί αυτό, με τον Ζελένσκι να χαρακτηρίζει τα σχέδια ως μια προσπάθεια «να πουν σε όλο τον κόσμο ότι η τρομοκρατία είναι κατά κάποιο τρόπο αποδεκτή».

Η υπουργός Αθλητισμού του Ηνωμένου Βασιλείου Λούσι Φρέιζερ, η οποία θα προεδρεύσει την Παρασκευή στην προσπάθεια συντονισμού μιας διεθνούς αντίδρασης, προέτρεψε τη ΔΟΕ να το ξανασκεφτεί.

«Ο πρόεδρος Ζελένσκι είπε στο Ηνωμένο Βασίλειο στο κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα για τον πόνο που εξακολουθούν να αισθάνονται πολλοί Ουκρανοί», ανέφερε σε δήλωσή της, σύμφωνα με το πρακτορείο PA.

«Καθώς το έκανε αυτό, η ΔΟΕ συνέχισε να αγνοεί τους διεθνείς συμμάχους που εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ειρήνη και να αγνοεί πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα δώσουν στον (Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ) Πούτιν την τέλεια πλατφόρμα για να προωθήσει τη Ρωσία και να νομιμοποιήσει τον παράνομο πόλεμό του.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους Ρώσους αθλητές να παραταχθούν μαζί με την Team GB και όλους τους άλλους στην παγκόσμια σκηνή», πρόσθεσε η Φρέιζερ.

Η Τσεχική Δημοκρατία, η Δανία, η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Πολωνία και η Σουηδία είναι μεταξύ άλλων χωρών που αντιτίθενται στην ιδέα να αγωνιστούν Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές υπό ουδέτερη σημαία.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More