Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ινφαντίνο χαιρέτισε την παρουσία 3.000 γυναικών στο ντέρμπι της Τεχεράνης

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, χαιρέτισε την παρουσία αρκετών χιλιάδων γυναικών στο ντέρμπι της Τεχεράνης (Ιράν) την Πέμπτη, μεταξύ των Περσέπολις και Εστεγκλάλ (1-1).

Ο Ινφαντίνο καλωσόρισε με ένα δελτίο Τύπου στο Instagram την παρουσία περισσότερων από 3.000 γυναικών στο στάδιο «Αζάντι», με αφορμή το ντέρμπι της ιρανικής πρωτεύουσας.

«Με μεγάλη χαρά έμαθα ότι περίπου 3.000 γυναίκες παρακολούθησαν το ντέρμπι Περσέπολις και Εστεγκλάλ», ανέφερε ο νούμερο 1 της διεθνούς ομοσπονδίας, χαιρετίζοντας την πρόοδο του ιρανικού ποδοσφαίρου σε αυτόν τον τομέα.

«Τον Σεπτέμβριο, είχα τη χαρά να συναντήσω τον Πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί στη Νέα Υόρκη και μπορέσαμε να συζητήσουμε την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στη χώρα του και την πρόοδο που σημειώθηκε σχετικά με την παρουσία των γυναικών στα γήπεδα. Χάρη στον διάλογο μεταξύ της FIFA και της Ιρανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, έχει σημειωθεί πρόοδος».

Ενώ ακτιβιστές για τα δικαιώματα των γυναικών από τα Open Stadiums και αρκετοί πρώην Ιρανοί αθλητές είχαν ζητήσει, κατά τη διάρκεια του 2022, από τη FIFA να αποκλείσει το Ιράν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ λόγω της επανειλημμένης απαγόρευσης πρόσβασης γυναικών στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, ο Τζιάνι Ινφαντίνο ευνόησε μια πολιτική διαλόγου με τους ηγέτες της Ισλαμικής Δημοκρατίας της ασιατικής χώρας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More