Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ιρανός σταρ του σνούκερ Vafaei επιθυμεί ο O’Sullivan να παίξει σαν άντρας

Ο Ιρανός παίκτης του σνούκερ Hossein Vafaei – (Χοσεΐν Βαφαέι) έδωσε το στίγμα του αγώνα του δεύτερου γύρου του παγκόσμιου πρωταθλήματος με τον επτά φορές πρωταθλητή Ronnie O’Sullivan – (Ρόνι Ο’Σάλιβαν) λέγοντας ότι ελπίζει ο Άγγλος να του δείξει λίγο περισσότερο σεβασμό.

Ο Βαφαέι προετοιμάζεται για τη μονομαχία, η οποία θα διεξαχθεί σε τρεις ημέρες από την Παρασκευή στο Crucible Theatre στο Sheffield, αφού απέκλεισε εντυπωσιακά τον Κινέζο φιναλίστ του παγκόσμιου τελικού του 2016, Ding Junhui -(Ντίνγκ Γουνγκχούι, με νίκη 10-6.

Ο 28χρονος Βαφαέι είναι ο πρώτος Ιρανός παίκτης στην ιστορία του σνούκερ που κέρδισε έναν αγώνα στο πρωτάθλημα, αφού πέρυσι έγινε ο πρώτος από τη χώρα του που έπαιξε στο τουρνουά.

Ο Βαφαέι πιστεύει ότι ο Ο’Σάλιβαν, ο οποίος διεκδικεί τον όγδοο τίτλο του ρεκόρ, έδειξε έλλειψη σεβασμού όταν ο Ιρανός τον κέρδισε με 5-0 στα προκριματικά του German Masters της περασμένης σεζόν.

Η απογοήτευση του Ο’Σάλιβαν για την απόδοσή του τον είδε να σπάει τα κόκκινα με το πρώτο του χτύπημα στο πέμπτο και τελευταίο frame, όπως αποδείχθηκε.

«Παίξε σαν άντρας», δήλωσε ο Βαφαέι αναφερώμενος στον Ο’Σάλιβαν μετά τη νίκη επί του Ντίνγκ.

«Μην παίζετε παιχνίδια του μυαλού ή σπάτε τις μπάλες και μην με σέβεστε, όταν 70 ή 80 εκατομμύρια άνθρωποι με παρακολουθούν στο Ιράν».

«Ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν είναι ένας τέτοιος θρύλος, ένας τόσο καλός παίκτης όταν βρίσκεται στο τραπέζι. Είναι τόσο καλός άνθρωπος και όταν κοιμάται;».

Ο Βαφαέι έχει ανέβει στην 23η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

«Αν θέλουμε αυτό το άθλημα να βελτιωθεί, πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και να διδάξουμε στους άλλους να μας σέβονται», δήλωσε ο Βαφαέι.

«Όταν δεν σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, δεν μας σέβεται ούτε ο κόσμος». «Οφείλουμε να διδάξουμε στα παιδιά να σέβονται τον πατέρα και την οικογένειά τους και όλα θα πάνε καλά».

Ο Βαφαέι πιστεύει ότι ο Ο’Σάλιβαν θα πληρώσει για την έλλειψη σεβασμού όταν παίξουν μεταξύ τους. «Πιστεύω ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, δεν μπορείς να ξεφύγεις», δήλωσε ο Βαφαέι.

«Αν κάνεις κάτι κακό στους ανθρώπους και ραγίσεις την καρδιά κάποιου άλλου, τότε ο Θεός θα δημιουργήσει την κατάσταση που θα υποστείς την εκδίκηση».

Παρά την πικρία που νιώθει για εκείνη τη συνάντηση, ο Βαφαέι λέει ότι ανυπομονεί για αυτό που πιστεύει ότι θα είναι ένας αγώνας-κλειδί.

«Ελπίζω να παίξω όπως έπαιξα εναντίον του Ding», δήλωσε ο Βαφαέι.

«Αν με νικήσει 13-0, θα εξακολουθήσω να αγαπάω το σνούκερ και να συμμετέχω στον αγώνα.

Πηγή: AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More