Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Α. Τυράσκη: Ηλιοφάνεια, μεσημεριανές μπόρες και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας

Βελτιωμένο καιρό, με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και μεσημεριανές μπόρες στα ορεινά περιμένουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Η θερμοκρασία σταδιακά θα ανέβει. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Αφρική θα ανεβάσει αρκετά τη θερμοκρασία στα δυτικά και τα νότια τμήματα και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Οι μέγιστες τιμές προβλέπεται τοπικά να φτάσουν τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Πρόσκαιρες νεφώσεις προβλέπονται στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπως επίσης και το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά κυρίως κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί, στο Αιγαίο έως 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Το μεσημέρι θα φτάσει τους 22 με 24 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 26 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, η θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (MSc)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More