Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Απολαυστικός ήλιος και θερμοκρασίες που θυμίζουν άνοιξη

Υψηλές θερμοκρασίες το μεσημέρι, μέτριοι άνεμοι και αρκετός ήλιος θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών.

Σήμερα Κυριακή αναμένονται λίγα νέφη κυρίως στα ανατολικά και δυτικά, ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ από δυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο και νότιοι στο κεντρικό Αιγαίο.

Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει και πάλι τους 18 με 20 βαθμούς, στα δυτικά όμως και βόρεια της χώρας τις πρωινές ώρες μπορεί να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Στην Αττική θα έχει ήλιο με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως δυτικοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιος θα είναι ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη με ηλιοφάνεια και πιθανότητα να σχηματιστούν τις πρωινές ώρες τοπικές ομίχλες. Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στη πόλη και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα θα αλλάξει για λίγο ο καιρός στα βόρεια και ανατολικά με πιο αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα για τοπικές βροχές στο τέλος της ημέρας. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει ήλιο με παροδικές νεφώσεις και η θερμοκρασία και πάλι θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς με μικρή πτώση του ενός με δυο βαθμούς στα βόρεια μόνο τμήματα.

Την Τρίτη και την Τετάρτη σταδιακά θα εξασθενήσουν τελείως οι άνεμοι και ο ήλιος θα πρωταγωνιστεί σε όλη την χώρα. Η ατμόσφαιρα το μεσημέρι θα είναι αρκετά ζεστή με το θερμόμετρο στους 16 με 19 βαθμούς.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More