Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Με ήλιο οι εκλογές στα ανατολικά και νότια, με τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια

Ο καλός καιρός συνεχίζεται στα νησιά του Αιγαίου και τα ανατολικά ηπειρωτικά. Στα ηπειρωτικά όμως, και κυρίως στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα οι βροχές θα συνοδεύσουν την εκλογική διαδικασία. Το ίδιο μοτίβο του καιρού θα επαναλαμβάνεται όλη την εβδομάδα, με τις βροχές να περιορίζονται από την Τρίτη το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Την Κυριακή αρχικά θα έχει αίθριο καιρό που γρήγορα όμως στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Δεν αποκλείεται κατά τόπους να είναι πιο ισχυρά στην Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και την βόρεια Πελοπόννησο. Στα ανατολικά και νότια της χώρας ο καιρός θα είναι καλός με ήλιο και ήπιους ανέμους που δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Η ατμόσφαιρα θα δροσίσει ελαφρά φτάνοντας στα κεντρικά τους 34 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχει ήλιο με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι όπου δεν αποκαλείται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια και δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βόρειοι στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βόρειοι και η θερμοκρασία στην πόλη από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα θα εκδηλωθούν και πάλι βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βόρειοι μέχρι τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα.

Την Τρίτη οι βροχές θα επηρεάσουν κυρίως τις Σποράδες, την Εύβοια ίσως και την ανατολική Στερεά, με γρήγορη όμως βελτίωση. Οι άνεμοι σταδιακά θα ενισχυθούν ελαφρά φτάνοντας τοπικά τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο και συγκρατώντας την θερμοκρασία μέχρι τους 34 βαθμούς.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More