Δευτέρα, 10 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Προ των πυλών ο καύσωνας

Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα με παράλληλη εξασθένηση των βοριάδων.  Οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένονται στα κεντρικά ηπειρωτικά να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς από την Παρασκευή έως την Κυριακή

Την Τρίτη προβλέπεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με λίγες αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Οι βόρειοι άνεμοι εξασθενούν σημαντικά και μόνο στο νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά μέχρι τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περεταίρω άνοδο φτάνοντας τους 37 με 38 βαθμούς στα κεντρικά ηπειρωτικά και μέχρι τους 35 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.

Στην Αττική θα έχει αίθριο καιρό, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η  θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει ήλιο με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη ο ήλιος πλέον θα αρχίσει να γίνεται καυτός με τα θερμόμετρα να ξεπερνούν τους 38 βαθμούς σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές (Θεσσαλία, Στερεά και κεντρική Ελλάδα), ενώ και στην νησιωτική χώρα θα φτάσουν οι τιμές τους 35 βαθμούς. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις όχι όμως πάνω από τα 5 μποφόρ.

Την Πέμπτη αναμένεται να δούμε τα πρώτα 40άρια στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, ενώ και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές οι τιμές που θα καταγραφούν θα είναι στους 37- 39 βαθμούς και στα νησιά στους 34 με 36 βαθμούς. Οι άνεμοι θα παραμείνουν σταθεροί μέχρι τα 5 μποφόρ.

Την Παρασκευή και το ΣΚ, θα έχουμε την κορύφωση των μέγιστων τιμών που θα αγγίξουν μέχρι και τους 42 με 43 βαθμούς. Το σημαντικό είναι πως και οι ελάχιστες τιμές θα σημειώσουν ρεκόρ καθώς δεν θα πέφτουν κάτω από τους 27 με 30 σε αρκετές περιοχές, εντείνοντας την αίσθηση της ζέστης. Οι άνεμοι δείχνουν μια τάση ενίσχυσης μέσα στο ΣΚ μέχρι τα 6 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More