Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Εβδομάδα αστάθειας με βροχές, σκόνη και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας (video)

Όλη η εβδομάδα θα κυλήσει με άστατο καιρό και ήπιες θερμοκρασίες. Οι βροχές θα περιοριστούν στα δυτικά κυρίως της χώρας και οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε νότιους μέχρι τα 6 μποφόρ. Περισσότερες βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας φαίνονται στο τέλος της εβδομάδας.

Την Δευτέρα οι βροχές θα περιοριστούν στη δυτική Ελλάδα και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις. Ασθενής χιονόπτωση θα σημειωθεί στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Η θερμοκρασία μέχρι τους 13 με 16 βαθμούς στα βόρεια και τους 17 με 18 στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις με ήλιο. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί στα 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιος θα είναι ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη με πρόσκαιρες νεφώσεις και αρκετό ήλιο. Οι άνεμοι στην πόλη ασθενείς και το θερμόμετρο από 7 μέχρι 14 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη θα έχουμε σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει παροδικές νεφώσεις με μεγάλα ανοίγματα ηλιοφάνειας. Ασθενείς χιονόπτωση θα έχει και πάλι στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.  Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε νότιους, φτάνοντας τοπικά τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αλλαγή.

Tην Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή δυτικοί – νοτιοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν με ένταση μέχρι 6 τα μποφόρ. Οι βροχές θα είναι εντοπισμένες στα δυτικά της χώρας και η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα. Το τέλος της εβδομάδας θα είναι πιο βροχερό και με μικρή πτώση του υδραργύρου.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More