Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Ζέστη με δροσερό αεράκι και απογευματινές μπόρες

Πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου με το θερμόμετρο σε υψηλά μεν επίπεδα αν και αναμενόμενες τιμές για την εποχή. Οι καθημερινές πλέον μπόρες θα συνεχίσουν σταθερά την εμφάνισή τους, την Τρίτη και την Πέμπτη πιο εντοπισμένες την Δευτέρα και την Τετάρτη σε περισσότερες περιοχές.

Την Δευτέρα θα έχει αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά πιο πυκνές από νωρίς στα βόρεια. Στη Θράκη, την Μακεδονία και την κεντρική Ελλάδα αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι και μετά.

Οι άνεμοι θα έχουν δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με πιο υψηλές εντάσεις στα νότια τμήματα που θα φτάνουν τα 5  με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κάπως πιο συγκρατημένη θα φτάσει τους 35 βαθμούς στα κεντρικά και μέχρι τους 32 βαθμούς στα ανατολικά.

Στην Αττική θα έχει αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις πιο αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες όπου υπάρχει πιθανότητα για σύντομες μπόρες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει ήλιο με παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά και στην Χαλκιδική. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί μέχρι τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι καλός στα νησιά στα ηπειρωτικά όμως και πάλι περιμένουμε τις γνωστές απογευματινές μπόρες πιο εντοπισμένες στα βόρεια διαμερίσματα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις δεν θα ξεπερνούν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ και ο υδράργυρος θα ανέβει στους 36 με 37 βαθμούς στα κεντρικά και μέχρι τους 33 στην νησιωτική χώρα.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένονται και πάλι κάποιες τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, όπως και μικρή περεταίρω άνοδος στη θερμοκρασία. Από την Παρασκευή οι βοριάδες ενεργοποιούνται σημαντικά, φτάνοντας μέχρι και τα 7 μποφόρ, αρχικά στο Ιόνιο και στη συνέχεια και στο Αιγαίο.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More