Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Έντονο το κρύο έως την Κυριακή – Επιλεκτικές οι χιονοπτώσεις

Σε νέα πτώση η θερμοκρασία το Σάββατο , σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στη βόρεια Ελλάδα. Πάντως, οι χιονοπτώσεις θα είναι πολύ τοπικές και κατά κανόνα ασθενείς και θα εντοπίζονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Την Κυριακή τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο  ισχυρός βοριάς θα δώσει τη θέση του σε δυτικό άνεμο. Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο σε ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη περιμένουμε ασθενείς, παροδικές βροχές και λίγα χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά, με ήλιο στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 6 βαθμούς,  έως 11 με 13 στα υπόλοιπα, με ισχυρό παγετό στα βόρεια.

Στην Αττική περιμένουμε ασθενείς βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια και λίγα χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 0 έως 10 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -2 έως 6 βαθμούς.

Η Κυριακή θα περάσει με ήλιο και κάποιες νεφώσεις στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα γίνουν δυτικοί έως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλή με παγετό τοπικά.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More