Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Ήπιος ο καιρός έως τις αρχές του νέου έτους (video)

Συνεχίζεται το πρωτόγνωρο σερί υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών. Μας οδηγεί σε μια ήπια καιρικά Πρωτοχρονιά, με πολύ ανεβασμένες θερμοκρασίες και στην Ελλάδα, αλλά και σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Μάλιστα εκεί δεν αποκλείεται να καταρριφθούν και τα ρεκόρ της εποχής, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την πέμπτη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις στη χώρα και πρωινές τοπικες ομίχλες με λίγες βροχές κυρίως σε ανατολική Θεσσαλία,  Εύβοια, Δωδεκάνησα και Κρήτη. Οι άνεμοι στο Iόνιο ασθενείς, στο Αιγαίο βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς, έως 17 με 18 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε τοπικες νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από  7 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 6 έως 13 βαθμούς.

Την Παρασκευή λίγες βροχές ίσως σημειωθούν κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, με παροδική συννεφιά στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι νότιοι στις περισσότερες περιοχές, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ανήμερα  θα επιστρέψει ο βοριάς στο Αιγαίο. Θα φτάνει τοπικά τα 5 μποφόρ. Πιθανότητα  βροχής υπάρχει μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με αρκετό ήλιο στην υπόλοιπη χώρα. Η θερμοκρασία έως 14 με 15 βαθμούς στα κεντρικά και τα βόρεια, έως 18 με 20 στις υπόλοιπες περιοχές.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More