Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Ήπιος ο καιρός την Πέμπτη – Ισχυρές καταιγίδες την Παρασκευή

Συνεχίζεται ο ήπιος καιρός με λίγες προς το παρόν βροχές, ευχάριστες γενικά θερμοκρασίες, χωρίς προβλήματα ανέμων. Ωστόσο, την Παρασκευή οργανωμένη κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει πολλές περιοχές, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Άκρως φθινοπωρινές θα είναι και οι θερμοκρασίες. Πάντως, το Σαββατοκύριακο και ειδικά την Κυριακή ο καιρός θα είναι σαφώς βελτιωμένος με παρουσία ισχυρού βοριά στο Αιγαίο μας.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια με βροχές από το μεσημέρι σε βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και στη δυτική κυρίως Μακεδονία. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν, με ισχυρές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα.

Οι άνεμοι νότιοι στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ, βοριάδες στο Αιγαίο 5 με 6 και στα Δωδεκάνησα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς, τοπικά και τους 26 .

Στην Αττική περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε πρόσκαιρη συννεφιά με βροχές κυρίως από το βράδυ. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς.

Την Παρασκευή οι βροχές και οι καταιγίδες στη χώρα θα είναι πολλές, με τα εντονότερα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ τοπικά. Η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές θα πέσει ακόμη και 5 με 6 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More