Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Βελτιωμένος έως το Σάββατο – Νέες βροχές από την Κυριακή των Βαΐων έως την Μ.Τετάρτη

Οι βροχές περιορίζονται στο ανατολικό Αιγαίο και ο καιρός βελτιώνεται παντού. Ωστόσο, από την Κυριακή των Bαΐων έως και την Μ. Τετάρτη ο άστατος καιρός θα επιστρέψει σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια στη χώρα με  παροδικές βροχές στο ανατολικό κυρίως Αιγαίο, πιθανώς τοπικά και σε ορεινές ηπειρωτικές περιοχές. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς, στο νότιο Αιγαίο τοπικά και τους 17 με 18.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες μονό νεφώσεις το μεσημέρι. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνειά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς.

Το Σάββατο θα περάσει με αρκετή συννεφιά τοπικά, και ίσως λίγες βροχές κυρίως σε κεντρική Μακεδονία, ανατολική Θεσσαλία και Κρήτη. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Την Κυριακή των Βαΐων περιμένουμε αρκετές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετρά κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με μικρή ενίσχυση των ανέμων. Την Μ. Δευτέρα οι βροχές θα επιμείνουν στις περισσότερες περιοχές, με βοριάδες και λίγο πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Βροχερός κατά διαστήματα θα παραμείνει ο καιρός και την Μ. Τρίτη.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More