Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Βροχερός στα βόρεια – Σε πτώση η θερμοκρασία από την Πέμπτη

Επιστρέφουν οι τοπικές βροχές την Τετάρτη στη χώρα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Η θερμοκρασία θα παραμείνει για μια ακόμη ημέρα υψηλή για την εποχή. Από την Πέμπτη και μετά πάντως ο ζεστός καιρός θα υποχωρήσει και έως τη νέα εβδομάδα θα παγιωθούν πιο χαμηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές γύρω στους 20 με 22 βαθμούς. Επιπλέον τη χώρα κατά διαστήματα θα επηρεάζουν και οργανωμένες διαταραχές με πιο γενικευμένες βροχές, αρχής γενομένης από το Σάββατο.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη περιμένουμε αραιές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Πιο ισχυρά θα είναι τα φαινόμενα σε βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο. Οι άνεμοι νότιοι έως 5 μποφόρ και από τα δυτικά βορειοδυτικοί έως 6. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τους 24 βαθμούς, έως 26 με 28 στην  υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε βροχές από το απόγευμα. Οι άνεμοι από το βράδυ βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς.

Η Πέμπτη θα περάσει με λίγες βροχές στα ανατολικά και τα νότια και ήλιο στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει σε όλη τη χώρα.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More