Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Εκλογές με καλοκαιρία σε ηπειρωτική και νησιωτική χώρα

Χωρίς καιρικά προβλήματα σε στεριά και θάλασσα το Σαββατοκύριακο των εκλογών, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Οι βροχές θα είναι πολύ λίγες και εντοπισμένες στα Δωδεκάνησα, ενώ η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στην υπόλοιπη χώρα, χωρίς ζητήματα ανέμων. Tη νέα εβδομάδα οι βροχές κατά διαστήματα θα είναι περισσότερες  με αρκετή συννεφιά τοπικά συνοδεία νοτιάδων. Η θερμοκρασία τα μεσημέρια θα παραμείνει ευχάριστη, ενώ και η πρωινή ψύχρα θα υποχωρήσει λίγο.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο περιμένουμε λίγες τοπικές νεφώσεις με πιθανές βροχές μόνο στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 29 βαθμούς, εως  26 με 27 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε κάποιες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι εως 4 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 16 εως 26 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς.

Η Κυριακή θα περάσει με ήλιο  στη χώρα και ίσως κάποιες μπόρες στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις εως 5 με 6 μποφόρ μόνο στα νότια. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More