Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Εντείνεται η αστάθεια στα βόρεια με ισχυρές καταιγίδες (video)

Επιστρέφει δυναμικά  η αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια χώρα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια, με βροχές όμως και τοπικές καταιγίδες σε ανατολική Mακεδονία, Θράκη και από το μεσημέρι και στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα και στα κεντρικά κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι και στα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς.

Στην Αττική είναι πιθανές κάποιες απογευματινές μπόρες κυρίως στα βόρεια του νομού . Οι άνεμοι σταδιακά βορειοανατολικοί εως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 εως 34 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί εως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς.

Την Παρασκευή οι μεσημεριανές μπόρες θα περιοριστούν ξανά στα ηπειρωτικά ορεινά με αρκετό ήλιο στην υπόλοιπη χώρα. Οι βοριάδες εως 6 μποφόρ μόνο στα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία εως 33 βαθμούς.

Όσο για το Σαββατοκύριακο θα είναι αρκετά καλοκαιρινό με λίγες μπόρες κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν γενικά τα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς στα ανατολικά.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More