Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Επιμένει ο χειμωνιάτικος καιρός την Τρίτη – Σε άνοδο η θερμοκρασία από την Τετάρτη (video)

O θυελλώδης βοριάς σαρώνει τη χώρα με ριπές που φτάνουν τα 10 μποφόρ ακόμη και στην Αττική, φέρνοντας έναν αμιγώς χειμωνιάτικο καιρό που συνάδει πλήρως με την εποχή. Πάντως, από την Τετάρτη οι βοριάδες θα μπουν σε φάση εξασθένησης και έως τα Χριστούγεννα ο καιρός θα γλυκάνει ξανά, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο την ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη σε Εύβοια, ανατολική Στερεά, τοπικά στο Αιγαίο και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις με λίγες βροχές ή ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο,  8 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο με μικρή εξασθένηση μες την ημέρα. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στη δυτική Ελλάδα και το Αιγαίο τους 15 βαθμούς, έως  11 στην υπόλοιπη χώρα, με παγετό τοπικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με πιθανές ασθενείς βροχές στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από  6 έως 11 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή συννεφιά. Οι άνεμοι ανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 9 βαθμούς.

Την Τετάρτη οι βοριάδες  στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μποφόρ. Έτσι η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο μες την ημέρα, σε αυτό θα βοηθήσει και η ηλιοφάνεια. Βέβαια παγετός θα σημειωθεί και πάλι νωρίς το πρωί κυρίως σε βόρειες και ορεινές περιοχές.

Από την Πέμπτη έως και τα Χριστούγεννα μας περιμένει καιρική ηρεμία, χωρίς βροχές, με αρκετό ήλιο και ανέμους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή, αισθητή άνοδο με 18 βαθμούς εδώ στην Αττική τα Χριστούγεννα.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More