Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Επιμένουν οι θυελλώδεις νοτιάδες και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες (video)

Σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης ο χειμώνας έφτασε με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια. Η χώρα μας βιώνει προς το παρόν καιρό νοτιά με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες, τοπικές βροχές και σκόνη στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε βροχές και στα βορειοδυτικά λίγες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι νότιοι  έως 7 με 8 πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι νότιοι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς.

Την Πέμπτη βροχές και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές περιμένουμε στα δυτικά και τα βόρεια με αρκετή ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα. Οι νοτιάδες στο βόρειο Αιγαίο θα επιμείνουν θυελλώδεις στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει πολύ υψηλή για την εποχή.

Την Παρασκευή οι βροχές και οι καταιγίδες θα γενικευτούν στη χώρα με χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι πρόσκαιρα θα γίνουν δυτικοί και θα ρίξουν τη θερμοκρασία. Αρκετά βροχερό θα είναι και το Σάββατο με χιόνια στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More