Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Ζέστη και υγρασία έως την Κυριακή (video)

Οι ισχυροί βοριάδες θα μας εγκαταλείψουν για λίγο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στη θερμοκρασία να σημειώσει αισθητή άνοδο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Παράλληλα, έως και την Κυριακή οι βροχές δεν θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα, ενώ τα προγνωστικά στοιχεία επιμένουν ότι η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με δυναμική επιστροφή του βοριά, πτώση της θερμοκρασίας και περισσότερες βροχές, όχι ανησυχητικές.

Την Παρασκευή δεν προβλέπονται γενικά βροχές στη χώρα, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες μόνο παροδικές νεφώσεις στη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο έως 5 μποφορ, βοριάδες στο Αιγαίο έως 6 μποφορ με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στη βόρεια Ελλάδα και τα νησιά μας τους 31 βαθμούς, έως 33 με 35 τοπικά στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφορ στα ανατολικά με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι νότιοι έως 4 μποφορ. Η θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς.

Το Σάββατο λίγες τοπικές μπόρες θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια ορεινά, στη υπόλοιπη χώρα θα απολαύσουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ μόνο στα νότια πελάγη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς τοπικά.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More