Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Θυελλώδης βοριάς φέρνει τον χειμώνα την Τρίτη – Νέα ψυχρή εισβολή το Σάββατο

Έρχεται «κανονικός» χειμώνας με δύο αξιόλογες ψυχρές εισβολές μες την εβδομάδα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο την ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Η πρώτη ψυχρή εισβολή θα ξεκινήσει την Τρίτη από τη βόρεια Ελλάδα με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς και βοριά έως 9 μποφόρ. Αξιόλογες θα είναι και οι βροχές και τα χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά. Η ψυχρή εισβολή που θα λάβει χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο φαίνεται εντονότερη με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά με λιγότερα φαινόμενα.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη (9/1) περιμένουμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές κυρίως από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, καταιγίδες στο Αιγαίο και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι βόρειοι, στο Αιγαίο θα φτάνουν και τα 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 7 βαθμούς, έως 13 με 15 στα υπόλοιπα, με παγετό σε βόρειες και ορεινές περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις αυξημένες με βροχές σταδιακά, και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι έως 8 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς. Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη στα ανατολικά και τα νότια περιμένουμε λίγες βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινά – ημιορεινά, με αρκετό ήλιο στην υπόλοιπη χώρα. Οι βοριάδες στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ με εξασθένηση όμως μες την ημέρα. Η θερμοκρασία θα είναι χαμηλή, με ισχυρό παγετό στα βόρεια.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More