Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Ισχυρές καταιγίδες την Τρίτη στα δυτικά, την Τετάρτη σε όλη τη χώρα

Η επιστροφή των καταιγίδων και των θυελλωδών ανέμων θα γίνει δυναμικά με έντονα φαινόμενα από το απόγευμα της Τρίτης στα δυτικά και την Τετάρτη πρόσκαιρα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη περιμένουμε λίγες παροδικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο με αρκετή ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα. Από το μεσημέρι όμως, βροχές και καταιγίδες ισχυρές θα εκδηλώνονται στη δυτική Ελλάδα και από το βράδυ και ανατολικότερα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι σταδιακά έως 8 μποφόρ. Δυτικοί στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ και από το απόγευμα και εκεί πολύ ισχυροί νοτιάδες. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 17 βαθμούς, έως 20 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια με βροχές από το βράδυ. Οι άνεμοι δυτικοί και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις και από το απόγευμα βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι σταδιακά νότιοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς.

Την Τετάρτη βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές περιμένουμε κυρίως στη δυτική Ελλάδα, σε όλο το Αιγαίο και την Κρήτη. Έως το βράδυ πάντως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα πιο ανατολικά. Οι νοτιάδες στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ, δυτικός άνεμος στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στις περιοχές των βροχών.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More