Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Κίνδυνος πλημμυρών την Τετάρτη σε περιοχές της κεντρικής και νότιας χώρας

Τελευταία ημέρα των επικίνδυνων φαινομένων η Τετάρτη, με επίκεντρο κυρίως τη Στερεά Ελλάδα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη περιμένουμε νεφώσεις αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και τη νότια χώρα. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα με κίνδυνο πλημμυρών ειδικά στη Στερεά Ελλάδα.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο  Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά, τα βόρεια και το Αιγαίο τους 29 βαθμούς, έως 25 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 25 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις με πιθανές παροδικές βροχές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.

Η Πέμπτη θα ξεκινήσει με ισχυρές βροχές από τη Μαγνησία και νοτιότερα, με εξασθένηση όμως από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν γενικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More