Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Με αρκετό κρύο και ισχυρό βοριά το επόμενο διήμερο (video)

Οι βοριάδες είναι εδώ και κρατούν τη θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Από την Πέμπτη και μετά όμως ο βοριάς εξασθενεί και έρχονται υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Πάντως ο πρωινός παγετός κυρίως σε βόρειες και ορεινές περιοχές δεν θα εκλείψει.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανές ασθενείς βροχές στην Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς, έως 15 μόνο στο νότιο Αιγαίο, με παγετό τοπικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στην Αττική περιμένουμε λίγη παροδική συννεφιά. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 0 έως  12 βαθμούς.

Η Τετάρτη θα περάσει με αρκετή συννεφιά σε Εύβοια, ανατολική Στερεά, Κυκλάδες και Κρήτη και ήλιο στην υπόλοιπη χώρα. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν στο Αιγαίο στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στη δυτική Ελλάδα, πάλι όμως με πρωινό παγετό τοπικά.

Την Πέμπτη ο ήλιος θα κυριαρχήσει παντού και ο βοριάς θα εξασθενήσει σημαντικά. Έτσι, την Παρασκευή και το Σάββατο η άνοδος  της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή παντού, με 16 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 18 στην Αττική, πιθανώς και 19 στη νότια χώρα. Όλα αυτά απουσία βροχών, με αρκετή ηλιοφάνεια. Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More