Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Με ισχυρές μπόρες το Σάββατο – Βελτιωμένος ο καιρός την Κυριακή (video)

Πολλές και τοπικά ισχυρές οι καταιγίδες του Σαββάτου. Την Κυριακή όμως ο καιρός θα βελτιωθεί αρκετά, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο περιμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές στην Κρήτη, το μεσημέρι και το απόγευμα καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα ηπειρωτικά.  Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 19 με 21 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε τοπικές βροχές ή καταιγίδες από το μεσημέρι. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς.

Και στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε μπόρες και καταιγίδες από το μεσημέρι. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από  9 έως 19 βαθμούς.

Την Κυριακή λίγες πρόσκαιρες βροχές περιμένουμε στα ανατολικά και τα νότια, το μεσημέρι και το απόγευμα και στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο, η θερμοκρασία έως 20 με 22 βαθμούς.

Το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη οι μπόρες θα περιορίζονται κυρίως στη βόρεια Ελλάδα με νοτιάδες σταδιακά και τη θερμοκρασία έως 24 με 25 βαθμούς. Την Τετάρτη είναι πολύ πιθανό να επιστρέψουν δυναμικά οι βροχές και οι καταιγίδες με πτώση της θερμοκρασίας.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More