Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Με τοπικές λασποβροχές οι επόμενες ημέρες (video)

Mε μικρές αυξομειώσεις η σκόνη θα είναι παρούσα και τις επόμενες ημέρες στην ατμόσφαιρα της χώρας. Καιρικοί πρωταγωνιστές θα παραμείνουν η συννεφιά, οι σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αλλά και κάποιες τοπικές βροχές, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου .

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη περιμένουμε αραιές νεφώσεις τοπικά πιο πυκνές με παροδικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι νότιοι στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο έως 6. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 17 βαθμούς, έως 20 με 22 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι  βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή συννεφιά, μικρή η πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι  γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς.

Η Πέμπτη θα περάσει πάλι με συννεφιά, αρκετές βροχές κυρίως στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα. Στα δυτικά ίσως εκδηλωθούν και λίγες καταιγίδες.  Οι βοριάδες στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει 3 με 4  βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Την Παρασκευή ο βροχερός καιρός θα επιμείνει τοπικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με λίγα χιόνια στα βουνά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ, η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμη στα βόρεια. Αρκετά βροχερό θα είναι τοπικά και το Σαββατοκύριακο.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More