Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, νοτιά και λίγες λασποβροχές το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (video)

Βασικό χαρακτηριστικό των ημέρων παραμένουν οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Από το Σάββατο και μετά το νέο στοιχείο θα είναι ο ισχυρός νοτιάς που θα φέρει σκόνη στην ατμόσφαιρα και κάποιες τοπικές βροχές, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και πρωινές τοπικές ομίχλες. Υπάρχει μικρή πιθανότητα βροχής κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι σταδιακά νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 17 με 18 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι ασθενείς και το βράδυ νότιοι έως 4 μποφόρ. η θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή συννεφιά με πιθανές ασθενείς βροχές. οι άνεμοι  ασθενείς. Η θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.

Το Σάββατο θα περάσει με αραιές νεφώσεις και λίγες βροχές στην Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο.  Οι άνεμοι νότιοι 5 με 6 και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς.

Την Κυριακή περιμένουμε αρκετή συννεφιά με λίγες βροχές στην Θράκη και από το απόγευμα και στη δυτική Ελλάδα, στο βόρειο Ιόνιο θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι νοτιάδες θα ενισχυθούν στα 8 μποφόρ, θα κρατήσουν τη θερμοκρασία αρκετά υψηλή.

Την Καθαρά Δευτέρα οι βροχές θα επιμείνουν μόνο για λίγο στην Θράκη, στα δυτικά, πιθανώς και στο ανατολικό Αιγαίο, με τοπικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα. Οι νοτιάδες μες την ημέρα θα εξασθενήσουν σημαντικά, η θερμοκρασία θα παραμείνει ανεβασμένη. Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More