Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν λίγο, ο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς όμως δεν θα εκλείψει (video)

Η σταδιακή εξασθένηση των βοριάδων, τουλάχιστον στο Αιγαίο, θα μειώσει λίγο τον κίνδυνο πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Πάντως, η επιφυλακή θα πρέπει να παραμείνει μεγάλη, διότι οι υψηλές θερμοκρασίες και η χαμηλή σχετική υγρασία θα δυναμιτίζουν την κατάσταση.

Την Τετάρτη περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα με τοπικές καταιγίδες από το μεσημέρι κυρίως σε Μακεδονία και ορεινά Θεσσαλίας. Οι άνεμοι βοριάδες 4 με 6 και στο ανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς, έως 33 τοπικά σε Αιγαίο και Κρήτη.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια με πιθανές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς.

Την Πέμπτη λίγες μπόρες θα σημειωθούν στην Θράκη και τοπικά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά. Οι βοριάδες δεν θα ξεπερνούν γενικά τα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More