Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Πολλές και ισχυρές οι μπόρες του Σαββάτου (video)

Δεν αλλάζει σημαντικά ο καιρός την Παρασκευή. Το Σάββατο όμως οι καταιγίδες επιστρέφουν δυναμικά, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου .

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή περιμένουμε λίγες νεφώσεις αυξημένες στα νότια, με τοπικές μπόρες στην Κρήτη, το μεσημέρι και το απόγευμα και στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά.  Οι άνεμοι ασθενείς και στα νότια πρόσκαιρα δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 19 με 21 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις με πιθανές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από  9 έως 20 βαθμούς.

Το Σάββατο η αστάθεια θα είναι πιο γενικευμένη με περισσότερες και ισχυρές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ηπειρωτικά. Oι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 21 βαθμούς.

Tην Κυριακή οι μεσημεριανές μπόρες θα είναι λιγότερες και πιο τοπικές, με βοριά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 20 με 22 βαθμούς. Με περιορισμένη αστάθεια κυρίως στα βόρεια θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More