Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Υποχωρεί η ζέστη από τα βόρεια – Ενισχύεται ο βοριάς στο Αιγαίο

Ο όψιμος καλοκαιρινός καιρός φαίνεται ότι οδεύει προς το τέλος του, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου, με τους βοριάδες να αναλαμβάνουν καιρική δράση από δω και στο εξής.  Έτσι,  λοιπόν η ζέστη την Πέμπτη θα μετριαστεί αρκετά, ενώ το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου με την ενίσχυση του βοριά θα επικρατήσουν πια κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα.

Πολύ καλύτερη θα είναι η ποιότητα του αέρα με σαφώς χαμηλότερη υγρασία.  Όσο για τις βροχές, φαίνεται ότι η ανομβρία θα συνεχιστεί στις περισσότερες περιοχές,  γεγονός ευχάριστο φυσικά για τους εκδρομείς του τριήμερου, δυσάρεστο όμως για τον αγροτικό κόσμο. Έως τις αρχές του Νοέμβρη δεν προβλέπονται σημαντικές βροχές στη χώρα.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια με πιθανές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στη Μακεδονία και την Θεσσαλία. Οι άνεμοι βόρειοι μόνο στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα τους 23 βαθμούς, έως 25 με 27 στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις με πιθανές μπόρες το μεσημέρι κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

Tην Παρασκευή, 28η Οκτωβρίου, οι βοριάδες θα ενισχυθούν στο Αιγαίο στα 7 μποφόρ. Έτσι η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά γενικά τους 22-23 βαθμούς, έως 25 μόνο στη δυτική Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα. Λίγες ασθενείς βροχές είναι πιθανές σε κεντρική Μακεδονία, ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και βόρεια Κρήτη.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More