Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Π. Σπηλιωτοπούλου: Συνεχίζεται η καλοκαιρία – Μπόρες το ΣΚ στα κεντρικά και βόρεια (video)

Συνεχίζεται η καλοκαιρία, με λίγη μόνο αστάθεια το Σαββατοκύριακο που θα δώσει μπόρες στα κεντρικά και βόρεια, κυρίως ορεινά, ενώ το μελτέμι καλά θα κρατεί για αρκετές ημέρες φτάνοντας και τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο, που σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες έως 35-37 και τόπους 38 βαθμούς, θα αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Μικρή πτώση θερμοκρασίας φαίνεται από την Κυριακή και μετά…

ΑΥΡΙΟ

Ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά και κυρίως στη Μακεδονία και την ορεινή Θεσσαλία, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές μπόρες. Βοριάδες 3-5 μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο 5-7 μποφόρ τοπικά και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, έως 35-37 βαθμούς στα ηπειρωτικά και στα δυτικά τοπικά έως και 38.

ΑΤΤΙΚΗ

Λιακάδα, βοριάδες 4-6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ και θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συννεφιές κατά διαστήματα, κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα, μεταβλητοί άνεμοι 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Καλός καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τοπικές συννεφιές στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες. Βοριάδες 4-5 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας και θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

 

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου

B.Sc. Φυσικός

M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος

M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών

M.A. Δημοσιογράφος 

Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More