Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Από Δευτέρα… φθινόπωρο

Και η Κυριακή με αρκετή ψύχρα το πρωί και αρνητικές θερμοκρασίες στα βόρεια. Όμως από τη Δευτέρα, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, οι νοτιάδες θα κυριαρχήσουν, θα διατηρηθούν ως τουλάχιστον την Παρασκευή. Θα ανεβάσουν βαθμιαία τη θερμοκρασία 4 με 7 βαθμούς πάνω από τα κανονικά. Θα δώσουν κυρίως στα δυτικά βροχές και για πολλές ημέρες

Να δούμε αναλυτικά την πρόγνωση για την Κυριακή

Την Κυριακή προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα θα σημειωθούν στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Πελοπόννησο, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Λίγες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

 

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More