Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες – Χιόνια στις ορεινές περιοχές

Σταδιακά τα καιρικά φαινόμενα σήμερα Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου περιορίζονται στα ανατολικά, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν και την Πέμπτη και στο Αιγαίο θα κάνουν την εμφάνισή τους λίγες καταιγίδες. Στα βουνά της βόρειας χώρας ταυτόχρονα θα πέσουν λίγα χιόνια.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρκετά βροχερός στη βόρεια Ελλάδα και το Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο και θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται το Σαββατοκύριακο όμως με ελάχιστες βροχές (κυρίως στην Εύβοια). Στα μέσα της νέας εβδομάδας η θερμοκρασία ανεβαίνει και θα φτάσει και πάλι τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, έως τις πρωινές ώρες στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, έως νωρίς το απόγευμα στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως την Πιερία) και μέχρι νωρίς το βράδυ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ και στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα σε δυτικούς με σταδιακή εξασθένιση.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη χώρα από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου και τοπικά 18 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί θα βγει και ήλιος. H θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More