Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα με βροχές και καταιγίδες – Χιόνια στα ορεινά το Σάββατο

Εντυπωσιακή είναι η αλλαγή του καιρού σήμερα, με τη θερμοκρασία να πέφτει από τους 24 βαθμούς Κελσίου που καταγράφηκε χθες στο Ηράκλειο και στο Άργος, και τους 20 βαθμούς που έφτασε ο υδράργυρος σε Φλώρινα και Κοζάνη στο σημερινό σκηνικό (15/12) με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Για την επιδείνωση του καιρού έχει εκδοθεί μάλιστα και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ.

Χειμώνας τριών ημερών ενόψει

Αύριο Σάββατο ο καιρός θα είναι χειμωνιάτικος με τα όλα του: χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές στη Μακεδονία και στη Θράκη η θερμοκρασία θα πέσει ακόμα πιο χαμηλά και θα ρίξει περισσότερο χιόνι. Παράλληλα, τοπικά θα υπάρχουν πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο (με απαγορευτικά απόπλου) και κρύο τσουχτερό, με μονοψήφιες τιμές θερμοκρασία ακόμα και το μεσημέρι στα κεντρικά και τα βόρεια. Το κρύο θα μείνει και την Κυριακή, όταν θα είναι και περισσότερο καθώς θα πέσουν οι ελάχιστες θερμοκρασίες και οι μέγιστες αλλά και τη Δευτέρα.

Από Τρίτη η θερμοκρασία ανεβαίνει πάλι και τις μέρες πριν τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι ήπιος με θερμοκρασίες στα κανονικά για την εποχή περίοδο και πιθανόν από την Πέμπτη και πάνω από αυτά…

Στην Αττική σήμερα θα κάνουν την εμφάνισή τους αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε βόρειους, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα ανέβει μέχρι τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πλησιάσει έως τους 11 βαθμούς Κελσίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More