Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Άνοδος της θερμοκρασίας πριν τις νέες χιονοπτώσεις 

Ανεβαίνει λίγο ακόμα η θερμοκρασία την Τρίτη σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Στα κεντρικά και νότια θα φτάσει και τους 17 με 19 βαθμούς. Βροχερός καιρός στα δυτικά και το Αιγαίο. Μάλιστα στο ανατολικό Αιγαίο θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Την Τετάρτη λίγο πέφτει η θερμοκρασία στα βόρεια . Πέμπτη και Παρασκευή με νοτιάδες η θερμοκρασία ανεβαίνει και άλλο. Στην Κρήτη η θερμοκρασία θα ξεπεράσει και τους 20 βαθμούς! Ακόμα και στην Αττική τα θερμόμετρα θα δείξουν 19 βαθμούς.

Με τα τελευταία στοιχεία το απόλυτα σίγουρο είναι ότι το Σάββατο και από τα βόρεια η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Και με τα σημερινά στοιχεία υπάρχει ενδεχόμενο σοβαρής αλλαγής του καιρού προς χειμώνα όχι μόνο με πτώση της θερμοκρασίας αλλά και με χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Όμως ακόμα οι σημαντικές λεπτομέρειες για το που και πόσο θα χιονίσει δεν είναι δυνατόν να καθοριστούν με βεβαιότητα.

Στην Αττική σήμερα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία έως 12 βαθμούς Κελσίου.

 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More