Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Επιστροφή της Άνοιξης – Πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο (video)

Επιστροφή της Άνοιξης από σήμερα σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο όμως με πολύ ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο. Βροχές τοπικού χαρακτήρα  αναμένονται μέχρι το απόγευμα κυρίως στην Κρήτη. Η θερμοκρασία θα ανέβει.
Την Κυριακή η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμη θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τους 25 βαθμούς. Επόμενες εκτεταμένες βροχές προβλέπονται την Τρίτη στη Μακεδονία καθώς και στη Θεσσαλία. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Πιο αναλυτικά  για σήμερα στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στη Θεσσαλία και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία: έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία  έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More