Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Ο παγετός παραμένει ως την Πέμπτη (video)

Αν και λίγο η θερμοκρασία θα ανέβει την Κυριακή παραμένει ο ισχυρός παγετός στα βόρεια. Τη Δευτέρα στα ανατολικά λίγο θα ξαναπέσει η θερμοκρασία,  με τοπικού χαρακτήρα βροχές στα ανατολικά και νότια.

Από την Πέμπτη και μέχρι τέλος της εβδομάδας η θερμοκρασία θα ανέβει θα βρεθεί και πάνω από τις κανονικές τιμές. Και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου δεν προβλέπεται κάποια ψυχρή εισβολή που να ρίξει σημαντικά την θερμοκρασία.

Την Κυριακή προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν. Από το βράδυ λίγες ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα ορεινά εκεί ασθενείς χιονοπτώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ ενώ από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στο Αιγαίο στα 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά. Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα δυτικά και νότια τους 13 με 15 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από αργά το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι αρχικά ασθενείς, από το απόγευμα βορειοανατολικοί  το βράδυ θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη..

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, Η θερμοκρασία από –4 έως 10 βαθμούς.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More