Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Παραμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή – Πού θα πέσουν τοπικές βροχές

Και την Τετάρτη (7/2) το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή. Την Πέμπτη, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες στο Ιόνιο,  τη δυτική Πελοπόννησο καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Πιθανόν να βρέξει για λίγο στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Έως το μεσημέρι της Παρασκευής θα συνεχιστεί στα Δωδεκάνησα ο  βροχερός καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από την Κυριακή και από τα δυτικά θα περάσουμε σε μια φθινοπωρινή εκδοχή του φθινοπώρου.

Πιο αναλυτικά την Τετάρτη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια, ωστόσο θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με υψηλές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More