Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Συννεφιές, βροχές και καταιγίδες

Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, το Ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη αναμένονται για σήμερα Δευτέρα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Νέο βαρομετρικό χαμηλό με πολύ βροχερό καιρό αναμένεται από το απόγευμα της Τρίτης και από τα δυτικά.

Τη Δευτέρα λοιπόν, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα.
Σταδιακά τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις μέχρι 7 μποφόρ, στο Αιγαίο νότιοι 6 με 8 μποφόρ και εκεί σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η μέγιστη θερμοκρασία μόνο στα νότια θα φτάνει τους 21 με 23 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Η θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη τις πρωινές ώρες προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 μέχρι 19 βαθμούς.

Την Τρίτη στην αρχή της ημέρας θα βρέξει στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά θα ξεκινήσουν βροχές και τοπικές καταιγίδες που το βράδυ πιθανόν να είναι ισχυρές.

Προς το βράδυ θα βρέξει και σε άλλες ηπειρωτικές περιοχές στα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις στο Ιόνιο θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο κυρίως στα βόρεια.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More