Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Έρχεται καύσωνας διαρκείας – Πότε κορυφώνονται οι θερμοκρασίες

Με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει το Σάββατο σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, ενώ συννεφιά με πιθανότητα παροδικής βροχής αναμένεται από τα παράκτια τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας μέχρι τις Σποράδες και ενδεχομένως την Εύβοια.

Προς το μεσημέρι έως και αργά το απόγευμα του Σαββάτου θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, θα υπάρξουν όμως και κάποιες τοπικές μπόρες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί στα 5 με 6, τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία μέχρι τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια από τις πρωινές ώρες, με τοπικές συννεφιές κυρίως στους ορεινούς όγκους. Η θερμοκρασία από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία η ημέρα θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και τοπικές συννεφιές στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι στα 5 με 6, πρόσκαιρα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία από 23 μέχρι 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή θα επικρατήσει ηλιοφάνεια από το πρωί, με τοπικές συννεφιές στα ορεινά τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι στα 6 με 7, τοπικά 8 μποφόρ.

Την επόμενη εβδομάδα οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία σταδιακά θα ανεβαίνει, φτάνοντας την Τετάρτη τοπικά μέχρι και τους 39 βαθμούς Κελσίου. Προς τα τέλη της εβδομάδας η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει περεταίρω άνοδο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More