Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές την Πέμπτη

Την Πέμπτη θα έχουμε βελτίωση του καιρού στα βόρεια και βορειοδυτικά με αρκετή ηλιοφάνεια.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα κεντρικά, ανατολικά και στα νότια, σε περιοχές του Αιγαίου και γύρω από αυτό, από τις Σποράδες μέχρι και τη βόρεια Κρήτη.

Το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσει ξαστεριά.

Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε περισσότερο βόρειους, ρίχνοντας αισθητά την θερμοκρασία ήδη από το βράδυ της Τετάρτης. Στα κεντρικά και στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν διάσπαρτες μπόρες νωρίς το πρωί, αλλά μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίξει και οι όποιες βροχές θα περιοριστούν στα βόρεια και ορεινά.
Οι άνεμοι βόρειοι στα 4 με 5 -τοπικά έως και 6 με 7- μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 15 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Τοπικές βροχές ίσως εκδηλωθούν στην ανατολική και νότια Χαλκιδική.
Οι άνεμοι βόρειοι στα 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση, η θερμοκρασία στους 11 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή θα έχουμε εναλλαγές ανάμεσα σε διαστήματα ηλιοφάνειας και συννεφιάς. Βροχές θα έχουμε στα κεντρικά και στα βόρεια, αλλά ο κύριος όγκος βροχοπτώσεων αναμένεται στα δυτικά. Αυτές οι βροχές δεν αποκλείεται να φτάσουν μέχρι και την Αττική αργά το απόγευμα.

Το Σάββατο ο καιρός θα ξεκινήσει άστατος -κυρίως στα ανατολικά- αλλά σταδιακά θα βελτιωθεί, με εξαίρεση τα πολύ δυτικά και ανατολικά νησιωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More