Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Ανοιξιάτικος μέχρι και το Σάββατο με λίγες τοπικές βροχές

Ανοιξιάτικος θα παραμείνει ο καιρός τουλάχιστον μέχρι και το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στα Δωδεκάνησα, στην Ήπειρο, στο βόρειο Ιόνιο, στα ορεινά της Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς θα έχουμε περισσότερες συννεφιές που θα συνοδεύονται από κάποιες βροχές ήδη από την Παρασκευή.

Στην υπόλοιπη χώρα η Παρασκευή θα κυλήσει με αραιή συννεφιά που κατά διαστήματα θα πυκνώνει.

Όσο πιο νοτιοανατολικά τόσο πιο εξασθενημένοι θα είναι οι άνεμοι. Στις Κυκλάδες δεν θα ξεπεράσουν τα 3 με 4 μποφόρ. Στο βορειοανατολικό Αιγαίο και στα βόρεια της Κέρκυρας ίσως φτάσει και τα 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 με 23 βαθμούς στα πεδινά και στα νησιωτικά τμήματα.

Η Αττική το πρωί θα έχει αρκετή ηλιοφάνεια και κάποιες αραιές συννεφιές, οι οποίες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν προς το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 10 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία θα έχουν περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες με πιθανότητα σχηματισμού πυκνής ομίχλης.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές συννεφιές, ενώ αυξημένη θα παραμείνει η σχετική υγρασία.
Οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι, μόνο στην Χαλκιδική θα φτάνουν τα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 8 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο θα συννεφιάσει περισσότερο αλλά οι ανοιξιάτικε θερμοκρασίες θα παραμείνουν. Βροχές θα εκδηλωθούν στα δυτικά και σε ορεινές περιοχές.
Οι άνεμοι θα ενισχυθούν, κατά τόπους αρκετά.

Πιο μουντό θα είναι το σκηνικό την Κυριακή με περισσότερες βροχές στα δυτικά, στα ορεινά και στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα γίνει ακόμα καλύτερος σε σχέση με το Σάββατο.
Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε πιο βόρειους ρίχνοντας ελαφρώς τη θερμοκρασία.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More