Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Περισσότερα 40άρια την Πέμπτη – Κορύφωση την Παρασκευή, αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Τα 40άρια θα γίνουν ακόμα περισσότερα τις επόμενες ημέρες. Την Πέμπτη αυτά θα εντοπίζονται κυρίως στα ηπειρωτικά μακριά από τη θάλασσα.
Στις υπόλοιπες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 με 39, και στο Αιγαίο τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.
Ελαφρώς χαμηλότερες θα είναι οι θερμοκρασίες κοντά στη θάλασσα αλλά με υψηλότερες τιμές σχετικής υγρασίας.

Η Αττική θα έχει ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 26 με 39 βαθμούς Κελσίου. Οι παράκτιες περιοχές θα έχουν ελαφρώς χαμηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με το εσωτερικό της περιφέρειας.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει και στην Κεντρική Μακεδονία. Η θαλάσσια αύρα που θα πνέει θα κρατήσει την θερμοκρασία χαμηλότερα στις ακτές απ΄ ότι στις υπόλοιπες περιοχές, εκεί όπου ο υδράργυρος δεν αποκλείεται να φτάσει και τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή θα έχουμε την κορύφωση της ανόδου της θερμοκρασίας για αυτή την εβδομάδα ενώ οι ιδιαίτερα ξηροί άνεμοι που θα επικρατήσουν θα αυξήσουν τον κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ ρίχνοντας την θερμοκρασία κυρίως στα νησιά. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας -της τάξης των 4 με 5 βαθμών Κελσίου- θα παρουσιάσουν και περιοχές στα ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More