Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο κόμβος επιστήμης πολιτών του ΑΠΘ «μεταφράζει» τους περιβαλλοντικούς δείκτες

«Μεταφράζοντας την επιστήμη πίσω από τους δείκτες», ήταν το θέμα της δράσης που διοργάνωσε ο Κόμβος Επιστήμης των Πολιτών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στον Κήπο της Άμμου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την ερμηνεία τριών βασικών περιβαλλοντικών δεικτών που επηρεάζουν την υγεία στις πόλεις: ατμοσφαιρική ρύπανση, έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία και δείκτη βλάστησης.

Σε μία προσπάθεια να εκλαϊκεύσει και να κάνει πιο κατανοητούς στο ευρύ κοινό, περιβαλλοντικούς δείκτες που επηρεάζουν την υγεία στις πόλεις, ο Κόμβος Επιστήμης των Πολιτών του ΑΠΘ, μετέφρασε την επιστήμη πίσω από τους δείκτες και πραγματοποίησε δράση στην παραλία της Θεσσαλονίκης, ενημερώνοντας τους πολίτες.

Η Θεσσαλονίκη είναι μία επιβαρυμένη περιβαλλοντικά πόλη. Πρόσφατα το ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα για την ατμοσφαιρική ρύπανση στη Θεσσαλονίκη και τις υψηλές τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων, την ίδια ώρα που το πράσινο στην πόλη ανά κάτοικο είναι λιγότερο από δύο τετραγωνικά μέτρα. Ο Κόμβος Επιστήμης των Πολιτών του ΑΠΘ φιλοδοξεί να φέρει κοντά την κοινωνία με την επιστήμη.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νικητόπουλος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More