Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ουκρανικός στρατός μπήκε στη Χερσώνα – Η αντίδραση της Μόσχας

Ο ουκρανικός στρατός εισήλθε στη Χερσώνα μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων, ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας. Η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών ανέφερε ότι ουκρανικές μονάδες εισέρχονται στη Χερσώνα και ότι η πόλη επανέρχεται υπό ουκρανικό έλεγχο, αφού βρισκόταν υπό ρωσική κατοχή από τον Μάρτιο.

Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας στην ανακοίνωσή της απευθύνθηκε προς Ρώσους στρατιώτες που βρίσκονται ακόμη στη Χερσώνα, καλώντας τους να παραδοθούν αμέσως. Η ανακοίνωση είναι η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση του Κιέβου ότι οι δυνάμεις του βρίσκονται στη Χερσώνα.

I can not stop crying.
Kherson is Ukraine, and always will be pic.twitter.com/LoatG2VnNJ

— Her Gravce (@hergravce) November 11, 2022

Η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας ήρθε την ώρα που οι Ουκρανοί και η Δύση εκτιμούσαν πως θα χρειαστούν μέρες για την αποχώρηση του ρωσικού στρατού.

Το Κρεμλίνο μιλά για πρώτη φορά για την εξέλιξη και ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε στο στάτους κβο της Χερσώνας την οποία η Ρωσία πρόσφατα είχε προσαρτήσει παράνομα.

“Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει” τονίζει το Πεντάγωνο, το οποίο χαρακτηρίζει σημαντικό στρατιωτικό ορόσημο για την Ουκρανία τη ρωσική αποχώρηση από τη Χερσώνα.

Στο μέτωπο του πολέμου, ρωσική επίθεση σε πενταόροφο κτίριο στην πόλη Μικολάιφ, προκάλεσε το θάνατο και τον τραυματισμό αμάχων, αναφέρουν οι τοπικές Αρχές.

Ανταλλαγή 45 Ουκρανών αιχμαλώτων με τη Ρωσία

Σαράντα πέντε Ουκρανοί στρατιώτες αφέθηκαν ελεύθεροι στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής αιχμαλώτων με τη Ρωσία και επίσης επαναπατρίστηκαν οι σοροί δύο Ουκρανών στρατιωτών, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του γραφείου της ουκρανικής προεδρίας.

Ο αξιωματούχος, ο Αντρίι Γερμάκ, δεν έδωσε λεπτομέρειες για τους Ρώσους που αφέθηκαν ελεύθεροι κατά την ανταλλαγή. Δημοσιοποίησε ένα βίντεο που δείχνει μια ομάδα στρατιωτών να κάθονται στο πίσω μέρος ενός οχήματος και τον κόσμο να τους λέει “Καλωσορίσατε στην Ουκρανία” και στη συνέχεια να φωνάζει “Δόξα στην Ουκρανία”.

Αυτή η ανταλλαγή αιχμαλώτων είναι η πιο πρόσφατη αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More