Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο προπονητής της εθνικής Ινδίας επιλέγει παίκτες με τη βοήθεια αστρολόγου

Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας συνήθως κερδίζεται με τον καλό σχεδιασμό, την τακτική, την απόδοση στον αγωνιστικό χώρο και την καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση για 90 λεπτά περίπου.
Αλλά ο προπονητής της ινδικής ποδοσφαιρικής ομάδας Ιγκόρ Στίματς βρήκε ένα νέο τρόπο για να διορθώσει τα προβλήματα της ομάδας. Το έκανε αυτό παίρνοντας τη βοήθεια ενός αστρολόγου κατά τη διάρκεια των προκριματικών αγώνων για το Κύπελλο Ασίας που διεξήχθησαν τον Ιούνιο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Indian Express, ο Στίματς συνήθιζε να στέλνει την ομάδα και τα στοιχεία της πριν από κάθε αγώνα και στη συνέχεια περίμενε την πρόβλεψη του αστρολόγου για κάθε παίκτη, ώστε να μπορέσει να οριστικοποιήσει την αγωνιστική ενδεκάδα.

Το όνομα του αστρολόγου είναι Bhupesh Sharma και αφού λάμβανε τα ονόματα των υποψηφίων, έστελνε τη λίστα πίσω στον Στίματς μέσω Whatsapp με τις παρατηρήσεις του κάθε παίκτη, βάσει των οποίων ο προπονητής επέλεγε την ομάδα.

Οι παρατηρήσεις θα έγραφαν “καλός”, “μπορεί να τα πάει πολύ καλά” και “μια μέρα κάτω του μετρίου”. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Στίματς δεν επέλεξε δύο μεγάλα ονόματα στην αναμέτρηση με το Αφγανιστάν στις 11 Ιουνίου, με βάση την πρόβλεψη του αστρονόμου. Υπάρχουν εκατοντάδες ανταλλαγές μηνυμάτων μεταξύ του Bhupesh και του Stimac κατά τη διάρκεια του Μαΐου και του Ιουνίου. Σε αυτό το διάστημα, η Ινδία έπαιξε στην Ιορδανία και τρεις αγώνες στα προκριματικά του Κυπέλλου Ασίας στην Καμπότζη, το Αφγανιστάν και το Χονγκ Κονγκ.

Οι προτάσεις του Bhupesh αφορούσαν διάφορα θέματα. Εκτός από τη βοήθεια στην επιλογή της ομάδας της εθνικής ομάδας, προέβλεψε επίσης το μέλλον ορισμένων νεαρών παικτών, ανέφερε το δημοσίευμα.

Τότε, πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ινδίας (AIFF) ήταν ο Praful Patel. Αλλά δεν γνώριζε τίποτα για κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας της AIFF Kushal Das παραδέχτηκε ότι ήταν αυτός που σύστησε τον Bhupesh στον Stimac τον Μάιο του 2022.

“Τον συνάντησα σε μια συνάντηση. Αυτός (ο Σάρμα) είχε εργαστεί για πολλές εταιρείες τηλεπικοινωνιών και προσωπικότητες του Μπόλιγουντ. Αυτό που παρουσίασε ήταν ότι οι αστρολογικές χρονικές στιγμές και η τρέχουσα φάση των παικτών μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να παρακινήσουν τους ανθρώπους να πάρουν τις σωστές αποφάσεις”, δήλωσε ο Das στην Indian Express.

Ο Das πρόσθεσε ότι ο ίδιος και ο Στίματς ανησυχούσαν αν η Ινδία θα προκρινόταν για το Ασιατικό Κύπελλο και αυτό τους οδήγησε στο να έρθουν σε επαφή με τον αστρολόγο.

Ο Στίματς είπε ότι τον συμβούλεψε να πάρει τη βοήθεια του Bhupesh και να δει αν θα βοηθήσει την ομάδα. Ο Στίματς λέει ότι όταν έμαθε την αμοιβή του αστρολόγου, σοκαρίστηκε. Ο αστρολόγος φέρεται να πληρώθηκε με ένα ποσό 12 έως 15 lakh ρουβλίων για τις υπηρεσίες του. Ο Stimac δήλωσε ότι όταν είχε ζητήσει βοηθό προπονητή, δεν είχε λάβει καμία απάντηση.

Πηγή: India.com
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More