Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου θα απαντήσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την κλοπή αρχαίων αντικειμένων

Το θέμα της κλοπής στο Βρετανικό Μουσείο πρόκειται να εξετάσει η αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων.

Η διακομματική Επιτροπή Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού (CMS) ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη «θα επικεντρωθεί στη φήμη και τις οικονομικές επιπτώσεις για το μουσείο και την ευρύτερη εθνική συλλογή»που είχε η κλοπή στο Μουσείο.

Ο πρώην υπουργός οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, πρόεδρος στο συμβούλιο των διαχειριστών του μουσείου, και ο σερ Μαρκ Τζόουνς, μεταβατικός διευθυντής του ινστιτούτου, έχουν κληθεί να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το τι σημαίνει η κλοπή για το ίδρυμα.

Είναι πιθανό οι βουλευτές να θέσουν ερωτήματα όπως τι γίνεται για την ανάκτηση των αντικειμένων, εάν υπήρξε βλάβη στη φήμη του μουσείου και πώς μπορεί να έχουν επηρεαστεί οι μελλοντικές σχέσεις με άλλα ιδρύματα.

Άνθρωποι όπως η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διευθυντών Μουσείων (NMDC) και διευθύντρια των μουσείων και γκαλερί τέχνης Tate Μαρία Μπάλσοου, και ο Λόρδος Πάρκινσον, υφυπουργός τεχνών και πολιτιστικής κληρονομιάς φαίνονται στη λίστα αυτών που έχουν κληθεί να καταθέσουν κυρίως σε ερωτήματα που αφορούν τον αντίκτυπο της κλοπής στον ευρύτερο τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη – ΕΡΤ

Σχετική είδηση:

Βρετανικό Μουσείο: Δημοσιεύει εικόνες από αντικείμενα παρόμοια με τα κλεμμένα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More