Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία «μπορεί να διαρκέσει έως και 50 χρόνια» λέει στρατιωτικός εμπειρογνώμονας

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να είναι “υπόθεση γενεών” που θα διαρκέσει έως και 50 χρόνια, προειδοποίησε ένας κορυφαίος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.

Οι πόλεις της Ουκρανίας έχουν δεχθεί εκ νέου βομβαρδισμούς καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενίσχυσε την επιθετικότητά του, κάτι που ορισμένοι ειδικοί ισχυρίζονται ότι είναι μια πράξη «απελπισίας».

Ο καθηγητής Michael Clarke, πρώην γενικός διευθυντής του Royal United Services Institute (RUSI) είπε ότι ο πόλεμος είναι πιθανό να διαρκέσει πολύ περισσότερο από ότι η σημερινή ηγεσία στη Μόσχα.

Ο Κλαρκ είπε στο Sky News ότι η τρέχουσα κρίση στην Ουκρανία είναι ο «δεύτερος πόλεμος», μετά τον «πρώτο πόλεμο» το 2014, όταν η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία.  Όταν του ζητήθηκε να προβλέψει τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες, είπε: “Αισθάνομαι ότι τον επόμενο χρόνο θα υπάρξει ασταθής κατάπαυση του πυρός, που τελικά θα καταρρεύσει και θα υπάρξει τρίτος πόλεμος και μετά κατάπαυση του πυρός και τέταρτος πόλεμος“.

Έχουμε να κάνουμε εδώ με έναν υπαρξιακό αγώνα γιατί το ρωσικό κατεστημένο πιστεύει ότι η Ουκρανία δεν έχει δικαίωμα ύπαρξης και δεν θα αλλάξει γνώμη βραχυπρόθεσμα. Αυτός είναι πιθανό να είναι ένας αγώνας γενεών. Ας πούμε ότι θα διαρκέσει 30, 40 ή 50 χρόνια” κατέληξε.

Πηγή: Sky News

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More